Search found 7 matches

by hunt529
Tue Dec 18, 2018 9:29 pm
Forum: RostockMAX v3
Topic: Mysterious Decoupling
Replies: 1
Views: 842

Mysterious Decoupling

Ok -- I am stumped and could use some help from the community. I am running a V3 with a newer HE280. I have a decoupling error arising from my nozzle. When I set a target temp (that is more that about 20 degrees above current temp) it faults to DEF, and I consistently get the decoupling message. How...
by hunt529
Sat Apr 01, 2017 11:50 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HE Fan ???
Replies: 1
Views: 893

HE Fan ???

Question to the forum. I have a Rostock max V3 Is the HE Fan suppose to be always on. ( the fan that point directly at the thermal fuse ) in the HE280. Mine seems to always be off. Is there a setting of it somewhere? After turning fans on 100%, when I test the pins with a DMM I get zero current ther...
by hunt529
Fri Mar 31, 2017 8:19 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Thermal Fuse blowing 2x row
Replies: 1
Views: 686

Thermal Fuse blowing 2x row

Guys, I have a Rostock Max v3 with HE280. I recently ran into a problem which I correctly identified was my thermal fuse. http://forum.seemecnc.com/viewtopic.php?f=37&t=11772 I just replaced my thermal fuse and made another minor tweak and got it working again. During my first print after the re...
by hunt529
Thu Mar 23, 2017 7:55 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Motors not working
Replies: 4
Views: 1365

Re: Motors not working (SOLVED)

@thechewieesttbacca -- the eprom clear wasn't the issue I solved my issue. When I had unplugged all the wires from my Rambo to examine it I then plugged them all back in. The main power coupling, specfically the looping red wire on position 3 -- had become loose enough not to make an electrical conn...
by hunt529
Wed Mar 22, 2017 7:54 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Motors not working
Replies: 4
Views: 1365

Re: Motors not working

The carriages will move, as the motors are not "locked".

G28 commands don't do anything. No motor movement commands work, including extruding.
by hunt529
Tue Mar 21, 2017 7:16 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Motors not working
Replies: 4
Views: 1365

Motors not working

I have a Rostock MAx V3. I recently had a thermal fuse blow. While I was trying to diagnose the problem I think I created a new problem. I have fixed the thermal fuse and the HE280 is now functioning properly. While I was trying to diagnose the problem, I first took out all the connections to the Ra...
by hunt529
Thu Jan 19, 2017 8:50 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Heatbed Trouble
Replies: 2
Views: 779

Heatbed Trouble

Model: Rostock Max v3 Firmware: 0.92.2 FW Date: 20170103 This is a brand new build purchased in Dec 2016. I could definitely use some trouble shooting help to get my heat bed functioning properly. Symptom = heat bed ignores target temp value and stays steady at about 40 C. regardless of target temp....

Go to advanced search