Search found 31 matches

by Falk3r
Sun Aug 18, 2019 11:05 am
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Suspected RAMBo Problem
Replies: 3
Views: 748

Re: Suspected RAMBo Problem

Good intuition - the upper fuse, F3, measures as open. While I wait for a replacement part, I'll troubleshoot the wiring out to the fans and hotend heater for shorts / loose connections. [edit] The short was found on the hotend heater circuit. I had connectorized the lines for easier hotend removal ...
by Falk3r
Sat Aug 17, 2019 8:19 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Suspected RAMBo Problem
Replies: 3
Views: 748

Suspected RAMBo Problem

Just today, my display went dark while warming up for a print. The power supply still fires up, fan runs, but there are no LEDs on the RAMBo that are lighting up. My cursory inspection shows no loose wires or connectors, no obvious damaged or burnt-out CCA components. Did my RAMBo give up the ghost?...
by Falk3r
Fri Jan 25, 2019 3:56 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted
Replies: 7
Views: 1241

Re: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted

Fixed.

New SD card is working.

For future reference, I have gone with SanDisk SDHC 32GB Class 4 https://www.amazon.com/gp/product/B007JRB0RE

Topic closed, thanks again, G.
by Falk3r
Wed Jan 23, 2019 8:15 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted
Replies: 7
Views: 1241

Re: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted

OK, so swapping the Reprapdiscount LCD controller and ribbon cables for new did NOT address the issue.

Neither did additional formatting on the SD cards.

Next up, purchasing a new SD card.
by Falk3r
Wed Jan 23, 2019 7:36 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted
Replies: 7
Views: 1241

Re: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted

Impatience won out over caution.

"Yes, just pull firmly."
by Falk3r
Wed Jan 23, 2019 7:29 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted
Replies: 7
Views: 1241

Re: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted

I have received the replacement LCD board -- and this will share my ignorance -- but the LCD Control Knob came pre-installed on the CCA.

Do I just pull real hard to get the knob off before installing the CCA?
by Falk3r
Mon Jan 21, 2019 1:56 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted
Replies: 7
Views: 1241

Re: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted

Thanks, G. I have secured both ribbon cables between the LCD and RAMBo controller card. Nothing felt loose and after the check, the issue remains. Based on some limited reading elsewhere it seems the system goes into continuous reboot if there's something funny with the SD card insertion. I've order...
by Falk3r
Sat Jan 19, 2019 9:33 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted
Replies: 7
Views: 1241

Max v2 - 2 Yellow Blinks when SD Inserted

So, my printer successfully completed a print - and in my normal way I pulled the SD and reinsterted to bring up the print menu, but instead of showing what files were available on the card the display flashes between NOZ/BED temperature readout to "Repetier 091S, ROSTOCK MAX, SeeMeCNC". Every cycle...
by Falk3r
Sun Apr 30, 2017 2:32 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Heated Bed Not Heating?
Replies: 11
Views: 3191

Re: Heated Bed Not Heating?

I ohm'd out the hot end thermistor wires and they report <1 ohm resistance each with no interaction across lines. The heated bed thermistor wires report <1 ohm resistance each, but have a ~150 kohm resistance between the two which seems low. Right? Shouldn't I be expected > 10Mohm? [EDIT] OK, found ...
by Falk3r
Sun Apr 30, 2017 10:19 am
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Heated Bed Not Heating?
Replies: 11
Views: 3191

Re: Heated Bed Not Heating?

Quick status update: I disassembled most of the electronics and inspected all wiring connections, and found this blackened and swollen wire at one of the screw-terminals on the top side of the RAMBO board leading to the heated bed. http://i.imgur.com/t8GkiQt.jpg I figured this got loose (recently mo...
by Falk3r
Tue Mar 28, 2017 12:46 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Heated Bed Not Heating?
Replies: 11
Views: 3191

Re: Heated Bed Not Heating?

In my most recent testing, the bed again wasn't heating. I jiggled some wires and it fired up. So there you have it, definitely some intermittent connection somewhere. Guess I'll have to tear this thing down and see what I can do to improve wire routing and terminations inside. Unfortunately, during...
by Falk3r
Sat Mar 25, 2017 12:39 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Heated Bed Not Heating?
Replies: 11
Views: 3191

Re: Heated Bed Not Heating?

Hmm, that might explain some recent print failures. After a number of hours, the print loses bed adhesion (much like if the bed were to go cold) and the print turns to spaghetti. Are those power leads the 6x screw terminals at the top/left of the RAMBO board? If so, the wires are snug and the screws...
by Falk3r
Thu Mar 23, 2017 6:55 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Heated Bed Not Heating?
Replies: 11
Views: 3191

Re: Heated Bed Not Heating?

When I was preparing to do some power-on testing and check the 12V line to the bed, the darn thing started working. Did reseating the fuse do it? Maybe when I carefully jiggled the wires? Or it was enough love and attention to set the beast to happy... In any case, thank you for the help. I'll be ba...
by Falk3r
Wed Mar 22, 2017 7:20 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Heated Bed Not Heating?
Replies: 11
Views: 3191

Re: Heated Bed Not Heating?

Thanks, Gene - can always count on you. I have visually inspected the Rambo, no signs of damage. All connectors seated. I removed the 15A heater circuit breaker, no visual signs of damage. Multimeter check shows continuity. 15A reinstalled. The 2x 5A small white fuses look "fine"; would th...
by Falk3r
Tue Mar 21, 2017 9:27 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Heated Bed Not Heating?
Replies: 11
Views: 3191

Heated Bed Not Heating?

Rostock Max v2 was printing fine yesterday; today the bed won't heat. The set point registers on the control panel, but the heater LED doesn't blink and the bed doesn't heat. I've done some power cycling, tried a few different files, did some manual setpoint manipulation, no dice. Where should I beg...
by Falk3r
Tue May 17, 2016 8:24 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Rostock Max v2 - Retraction/Spool Wobble
Replies: 5
Views: 1488

Re: Rostock Max v2 - Retraction/Spool Wobble

Oh? Can you share a photo or two? Did you print an existing design on Thingiverse or similar?
by Falk3r
Tue May 17, 2016 4:24 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Rostock Max v2 - Retraction/Spool Wobble
Replies: 5
Views: 1488

Rostock Max v2 - Retraction/Spool Wobble

When the extruder retracts, it pushes material back up into the spool and then quickly pulls it back down. When it does this, the spool lurches and wobbles the machine slightly. I'm concerned it may be introducing printing errors to the parts. In Simplify3D, here are my Ooze Control settings: Retrac...
by Falk3r
Tue Mar 08, 2016 9:42 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Hot-End Fan Not Spinning [SOLVED]
Replies: 5
Views: 1235

Hot-End Fan Not Spinning [SOLVED]

[SOLVED] In the process of writing up my problem, I was able to think through to a solution... but it felt a waste to just go and delete this post, so I'm going to throw it in here and maybe someday someone can search and find it. Fan wiring matters. The fan that cools the hot-end tube is not spinni...
by Falk3r
Sun Jan 03, 2016 3:52 pm
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Hot-End In-Line Wire Connectors? (Seeking Part Suggestions)
Replies: 15
Views: 5426

Re: Hot-End In-Line Wire Connectors? (Seeking Part Suggestio

Great! One last question -- when wiring in multiple (Qty.3) layer fans, would you just spice all 3 red wires together, all 3 black wires together, and just run them from the same control circuit? The prospect of running an additional 4 wires through one of the 80/20 rods is... less than appealing.
by Falk3r
Sun Jan 03, 2016 10:55 am
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Hot-End In-Line Wire Connectors? (Seeking Part Suggestions)
Replies: 15
Views: 5426

Re: Hot-End In-Line Wire Connectors? (Seeking Part Suggestio

What considerations do we have to make for the thermistor connectors? Introducing connectors with different metals, could that introduce errors into the reading?
by Falk3r
Sun Jan 03, 2016 12:51 am
Forum: Rostock MAX v2
Topic: Hot-End In-Line Wire Connectors? (Seeking Part Suggestions)
Replies: 15
Views: 5426

Hot-End In-Line Wire Connectors? (Seeking Part Suggestions)

I am adding some additional layer fans to the Rostock Max v2 and connectorizing them seems to be a smart way to go about it to help with hot-end maintenance or upgrades in the future. However, I am no Electrical Engineer. I can crimp, splice, and solder for my DIY hobbies; but if someone could direc...
by Falk3r
Tue Dec 22, 2015 8:30 pm
Forum: MatterControl
Topic: Mattercontrol Touch Sync?
Replies: 1
Views: 846

Re: Mattercontrol Touch Sync?

Looking for the same answer; just unboxed the MatterControl Tablet today. Had to rebuild my settings profiles there; I'm really hoping there's a way to "push" gcode from my desktop over wifi to the Tablet. Otherwise, what was the point again? To use a small touch-screen to try to do the sa...
by Falk3r
Tue Dec 22, 2015 7:23 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Split *.STL in Half?
Replies: 4
Views: 1146

Split *.STL in Half?

Simple question, probably complicated answer: Can I split an existing STL along a defined plane with the intention of gluing it back together after printing? I have a simple part that has inset details on the top and bottom surface, the bottom surface prints poorly due to bridging of unsupported fil...
by Falk3r
Sun Dec 20, 2015 4:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Temperature Data Logging?
Replies: 2
Views: 893

Temperature Data Logging?

I guess I'd like to have a little bit more control over the PID tuning, instead of relying on the Autotune script, to optimize the heating of the hotend and bed. Could anyone direct me towards a good way to do some temperature data exporting/logging? Rostock Max v2 0.91 Repetior Firmware (loaded via...
by Falk3r
Sat Dec 19, 2015 5:19 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Change EEPROM Settings? (PID Autotune Overshoot) [Solved]
Replies: 6
Views: 2035

Re: Change EEPROM Settings? (PID Autotune Overshoot)

Scratch that -- two more disconnects and reconnects seem to have resolved it?

Go to advanced search