Hotend fan issue?

The new for 2016 Rostock MAX v3!
vrenlos
Prints-a-lot
Posts: 20
Joined: Sun Jan 01, 2017 8:49 pm
Location: Portland, OR

Hotend fan issue?

Postby vrenlos » Fri Nov 30, 2018 9:57 am

I'm suddenly having issues with the hotend fan on my RMv3. As in, if I leave it plugged in the printer doesn't advance past the firmware version screen on the LCD at boot. Unplugging the fan immediately cures the problem. I do have an e3d v6 running with the he280 pcb, and I did just do a nozzle change, but otherwise I can't figure out what changed as it's been happy for some time.

Also, if I start the machine with fan unplugged and then plug it after boot, it'll spin as normal when the hotend is activated. Any ideas?

User avatar
geneb
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 4745
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:47 pm
Location: Graham, WA
Contact:

Re: Hotend fan issue?

Postby geneb » Sat Dec 01, 2018 11:09 am

You probably have something shorted out - it likely could have happened when you changed nozzles.

g.
Delta Power!
Defeat the Cartesian Agenda!
http://www.f15sim.com - 80-0007, The only one of its kind.
http://geneb.simpits.org - Technical and Simulator Projects

vrenlos
Prints-a-lot
Posts: 20
Joined: Sun Jan 01, 2017 8:49 pm
Location: Portland, OR

Re: Hotend fan issue?

Postby vrenlos » Sat Dec 01, 2018 2:31 pm

That was my assumption - I just pulled the PCB and there seems to be a short between the hotend supply wires, though I can't immediately see anything externally bridged. Is there a schematic for the PCB anywhere? I don't see it on the git.


Return to “Rostock MAX v3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest