5" touch screen for upgraded V3 machine

The new for 2016 Rostock MAX v3!
ROvermeyer
Plasticator
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2016 11:14 pm

5" touch screen for upgraded V3 machine

Postby ROvermeyer » Mon Jul 09, 2018 3:14 pm

Will there be offered a 5 inch Touch Screen Controller Kit offered for the Max V3 machines that have been upgraded to V3.2?

Thanks.

Bob O.

User avatar
geneb
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 4717
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:47 pm
Location: Graham, WA
Contact:

Re: 5" touch screen for upgraded V3 machine

Postby geneb » Tue Jul 10, 2018 8:29 am

The screen kit for the 3.2 will work, you'll just need to drill some mounting holes for the LCD mount and a hole for the cabling to pass through.

g.
Delta Power!
Defeat the Cartesian Agenda!
http://www.f15sim.com - 80-0007, The only one of its kind.
http://geneb.simpits.org - Technical and Simulator Projects

ROvermeyer
Plasticator
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2016 11:14 pm

Re: 5" touch screen for upgraded V3 machine

Postby ROvermeyer » Tue Jul 10, 2018 1:15 pm

Geneb,

Thanks for your reply.

If SeeMeCNC was not coming out with a kit, drilling holes was one of my options. The other option I was thinking of was to modify the Rev B Frame mounting post, remove the ears, add a threaded section to go through either the webcam or second extruder hole and make a matching nut to secure it to the top. This option would not require drilling holes but it would require longer cables.

Also I thought I read somewhere that SeeMeCNC was coming out with an upgraded set of carbon arms for the V3?

Bob O.

PengLord
Plasticator
Posts: 8
Joined: Sat Oct 07, 2017 8:03 pm

Re: 5" touch screen for upgraded V3 machine

Postby PengLord » Tue Jul 10, 2018 10:52 pm

I have an enclosure so I made this. An added benefit is that no drilling will be required, you just need to make/come up with longer cables.
https://www.thingiverse.com/thing:2986057

ROvermeyer
Plasticator
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2016 11:14 pm

Re: 5" touch screen for upgraded V3 machine

Postby ROvermeyer » Wed Jul 11, 2018 11:30 am

PengLord,

Thanks, looks good. Where did you buy the $6 cable?

AlanZ
Printmaster!
Posts: 270
Joined: Mon Jan 04, 2016 8:58 pm

Re: 5" touch screen for upgraded V3 machine

Postby AlanZ » Wed Jul 11, 2018 12:28 pm

I would like to reposition the 5" display on my Artemis, are there any extension cables readily available (6 or 12" would work for me... I'd need both cables)

Thanks

PengLord
Plasticator
Posts: 8
Joined: Sat Oct 07, 2017 8:03 pm

Re: 5" touch screen for upgraded V3 machine

Postby PengLord » Wed Jul 11, 2018 11:17 pm

ROvermeyer wrote:PengLord,

Thanks, looks good. Where did you buy the $6 cable?

I bought a 1m ribbon cable on Amazon and it worked fine. I ended up buying some new connectors and cut it down to a more appropriate size.

I'd recommend just buying the connectors and a spool of cable if you have any possible future need


Return to “Rostock MAX v3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests