Giza Freezup

Troubleshooting topics around resin based printing
JerryFuller
Noob
Posts: 3
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:35 am

Giza Freezup

Postby JerryFuller » Tue May 05, 2015 11:12 pm

I'm a novice at this with an Orion printer, 0.83 firmware. I downloaded a pyramid model (Giza_main.stl) from Thingiverse, sliced it using Cura and printed it in PLA. The print unceremoniously stopped at 79%. So I ran the model through Meshmixer, which "fixed" several problems. Printing it again, it stopped at 79%. It turns the build platform and extruder off, but leaves the steppers on. When I hit "Home All" it stops about six inches from the endstops.

Anyone have an idea what is going on?

Thanks!

IMBoring25
Printmaster!
Posts: 616
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:11 am

Re: Giza Freezup

Postby IMBoring25 » Tue May 05, 2015 11:48 pm

Are you printing off SD or over USB from a PC? If the latter, does 79% approximate the elapsed time that corresponds to a sleep or hibernate timer on the computer?

JerryFuller
Noob
Posts: 3
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:35 am

Re: Giza Freezup

Postby JerryFuller » Wed May 06, 2015 1:49 am

That's a good thought, but I'm running off the SD card.
Thanks

Mac The Knife
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 1334
Joined: Sun May 11, 2014 6:18 pm

Re: Giza Freezup

Postby Mac The Knife » Wed May 06, 2015 7:46 am

If the USB cable is still connected to the computer, it can still cause interuptions if the computer goes to sleep, especially if you are using mattercontrol.
R-Max V2
Eris
Folger Tech FT-5 R2

User avatar
Nylocke
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 1421
Joined: Sun Jun 23, 2013 1:43 pm
Location: Iowa

Re: Giza Freezup

Postby Nylocke » Wed May 06, 2015 10:54 am

.83 brach is really old. I'd grab the latest from SeeMe if I were you, the older versions have issues like you've noticed.

This post is in the wrong subforum, it really should be in the Orion or general troubleshooting subforum.

JerryFuller
Noob
Posts: 3
Joined: Thu Apr 09, 2015 5:35 am

Re: Giza Freezup

Postby JerryFuller » Wed May 06, 2015 4:01 pm

I'll see about upgrading the software.
Wrong forum indeed. I don't even know how I would have gotten here.

Thanks!


Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest