V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Discussions related to the Rostock MAX v2
User avatar
geneb
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 4915
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:47 pm
Location: Graham, WA
Contact:

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by geneb » Fri Jan 18, 2019 7:49 am

This https://www.thingiverse.com/thing:1614045 will allow you to mount that 7" LCD to the base of your v2. There's no real reason to move the Duet up top since you can do the display install in the bottom.

Here's an adapter to fit the Duet inside the v2 base: https://www.thingiverse.com/thing:2927723

g.
Delta Power!
Defeat the Cartesian Agenda!
http://www.f15sim.com - 80-0007, The only one of its kind.
http://geneb.simpits.org - Technical and Simulator Projects

User avatar
Windshadow
Printmaster!
Posts: 526
Joined: Mon Nov 30, 2015 6:35 pm
Location: Mid Coast Maine

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by Windshadow » Sat Jan 19, 2019 1:58 am

Thanks gene, I have printed both of those and have all the parts for the project. Printed Solid sent the Duet and the 7” pd and the0.9deg ldo steppers, they came late this Friday afternoon and the 3 to 3.2 kit from SMC arrived Friday morning so with where I live in Maine forecast to have 18” to 24” of snow this weekend I have reason to stay inside and get this project started.
I have been studying your 3 to 3.2 guide and I guess the smart thing to do is run the extension wiring for the whip for the SE300 down to the base in a length of 3/4” conduit I also need to study the Duet picture and locate where to plug in the led lighting ring I would like to transfer from the V2 effector or can I grab that power from the se300 board? I just unpacked it to be sure it arrived ok but I have yet to study it.
Wish me luck and if I hit any snags I will be back in this thread looking for help. I noted your warning about the plastic springs on the arms gettin brittle with age I guess if I do break any can I print replacements? I have a pound of Tauman 918 nylon that I could use for them in an emergency. I have not had the arms off since I built it Christmas 2015 so I will be gentle in the disassembly.

User avatar
Windshadow
Printmaster!
Posts: 526
Joined: Mon Nov 30, 2015 6:35 pm
Location: Mid Coast Maine

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by Windshadow » Sat Jan 19, 2019 1:58 am

Thanks gene, I have printed both of those and have all the parts for the project. Printed Solid sent the Duet and the 7” pd and the0.9deg ldo steppers, they came late this Friday afternoon and the 3 to 3.2 kit from SMC arrived Friday morning so with where I live in Maine forecast to have 18” to 24” of snow this weekend I have reason to stay inside and get this project started.
I have been studying your 3 to 3.2 guide and I guess the smart thing to do is run the extension wiring for the whip for the SE300 down to the base in a length of 3/4” conduit I also need to study the Duet picture and locate where to plug in the led lighting ring I would like to transfer from the V2 effector or can I grab that power from the se300 board? I just unpacked it to be sure it arrived ok but I have yet to study it.
Wish me luck and if I hit any snags I will be back in this thread looking for help. I noted your warning about the plastic springs on the arms gettin brittle with age I guess if I do break any can I print replacements? I have a pound of Tauman 918 nylon that I could use for them in an emergency. I have not had the arms off since I built it Christmas 2015 so I will be gentle in the disassembly.

User avatar
geneb
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 4915
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:47 pm
Location: Graham, WA
Contact:

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by geneb » Sat Jan 19, 2019 10:24 am

The springs are cheap, I wouldn't worry about them as SeeMeCNC can bury you in replacements. ;)

If you don't want to fight the wiring down the inside of one of the towers, you can always run them on the outside using a dowel as a "trellis" like I did with Orange Menace.

g.
Delta Power!
Defeat the Cartesian Agenda!
http://www.f15sim.com - 80-0007, The only one of its kind.
http://geneb.simpits.org - Technical and Simulator Projects

User avatar
Windshadow
Printmaster!
Posts: 526
Joined: Mon Nov 30, 2015 6:35 pm
Location: Mid Coast Maine

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by Windshadow » Sat Jan 19, 2019 12:51 pm

Do I just crank the voltage adjust all the way counter clockwise to the stop to max or is there a target voltage I should shift it to?

User avatar
geneb
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 4915
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:47 pm
Location: Graham, WA
Contact:

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by geneb » Sun Jan 20, 2019 1:35 pm

I wouldn't set it to lower than 12v.

g.
Delta Power!
Defeat the Cartesian Agenda!
http://www.f15sim.com - 80-0007, The only one of its kind.
http://geneb.simpits.org - Technical and Simulator Projects

User avatar
Windshadow
Printmaster!
Posts: 526
Joined: Mon Nov 30, 2015 6:35 pm
Location: Mid Coast Maine

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by Windshadow » Sun Feb 10, 2019 3:42 pm

just testing my just arrived Duet and at step 5 to set up wifi

Mac OSX Users: Open Applications > Utilities > Terminal .
Run ls /dev/tty.*
Copy the result that has USB in the name. For example; /dev/tty.usbmodem1411
Run screen /dev/tty.usbmodem1411 115200. Replace "usbmodem1411" with the result you received. You should see a blank screen. Hit enter and you should see OK returned. You are connected successfully.
If you get an error, Sorry, could not find a PTY. unplug the USB, plug it back in and try again.

I do this and get this each time any tips?
Run ls /dev/tty.*
-bash: Run: command not found

dc42
Printmaster!
Posts: 437
Joined: Mon Mar 07, 2016 10:17 am

Re: V2 (mid 2016) to V3.2 (current) upgrade?

Post by dc42 » Mon Feb 11, 2019 2:56 am

Don't type in Run, that's part of the instruction to you. The command to type in starts with 'ls'.

Post Reply

Return to “Rostock MAX v2”