Repetier Not Recognizing Extruder

Talk about the Repetier Host software here (http://repetier.com)
Robaire
Plasticator
Posts: 14
Joined: Mon Aug 10, 2015 2:50 pm

Repetier Not Recognizing Extruder

Postby Robaire » Mon Aug 10, 2015 5:04 pm

I'm using a Rostock Max V2 and just got Repetier up and running. When trying to print Repetier is unable to set the nozzle temperature, the bed temp is fine and I can see it set on the machine, however nozzle temperature remains at 0. Is there something I could be missing in the extruder settings?

Polygonhell
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 2430
Joined: Mon Mar 26, 2012 1:44 pm
Location: Redmond WA

Re: Repetier Not Recognizing Extruder

Postby Polygonhell » Mon Aug 10, 2015 7:25 pm

Robaire wrote:I'm using a Rostock Max V2 and just got Repetier up and running. When trying to print Repetier is unable to set the nozzle temperature, the bed temp is fine and I can see it set on the machine, however nozzle temperature remains at 0. Is there something I could be missing in the extruder settings?


Are you saying that the Nozzle temperature on the LCD is 0?
If so you have a wiring issue on the hotend thermistor, it should at least report room temperature if wired correctly.

Robaire
Plasticator
Posts: 14
Joined: Mon Aug 10, 2015 2:50 pm

Re: Repetier Not Recognizing Extruder

Postby Robaire » Mon Aug 10, 2015 8:11 pm

No, everything works fine with the Rostock. Repetier is failing to set the target temperature for the hot end. It can set the target for the heat bed, but the target hot end temp always remains at 0.

EDIT: So it appears I can set the temperature manually using G-Code, so the issue must be somewhere in my configuration/Repetier itself.

Polygonhell
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 2430
Joined: Mon Mar 26, 2012 1:44 pm
Location: Redmond WA

Re: Repetier Not Recognizing Extruder

Postby Polygonhell » Mon Aug 10, 2015 8:36 pm

There isn't really any configuration in repetier host for that. It's just sending GCode commands.
If you turn on all the logging you can see what GCode command it's sending, check you have the right extruder selected in the drop down and enter the temperature.


Return to “Repetier Host”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest