Repetier direct connect and .. commands waiting

Talk about the Repetier Host software here (http://repetier.com)
dao888@gmail.com
Noob
Posts: 3
Joined: Thu May 22, 2014 10:06 pm

Repetier direct connect and .. commands waiting

Postby dao888@gmail.com » Thu May 22, 2014 11:47 pm

I'm running Repetier on Windows 7 for my Delta Orion and i am attempting doing a direct connect. i have the driver installed and com port identified and all printer settings per the manual.
but when i connect, Repetier appears to connect but the printer wont respond to any commands and lists ...Commands waiting which increments each time i ask it to do something else.

I reinstalled all software but doesnt seem to help- any ideas appreciated- thanks!

User avatar
Captain Starfish
Printmaster!
Posts: 957
Joined: Tue Dec 10, 2013 5:24 am

Re: Repetier direct connect and .. commands waiting

Postby Captain Starfish » Thu May 22, 2014 11:54 pm

Baud rate set to ... in printer settings? Should be 250000.

dao888@gmail.com
Noob
Posts: 3
Joined: Thu May 22, 2014 10:06 pm

Re: Repetier direct connect and .. commands waiting

Postby dao888@gmail.com » Fri May 23, 2014 12:08 am

In repetier it's set to 250000 but i just noticed in the Windows 7 device manager for the COM5 Rambo device driver it is set to 9600 [not sure if this matters].

User avatar
Captain Starfish
Printmaster!
Posts: 957
Joined: Tue Dec 10, 2013 5:24 am

Re: Repetier direct connect and .. commands waiting

Postby Captain Starfish » Fri May 23, 2014 2:56 am

Nup, the device driver is the default and one of the first things the app will do when it fires up is change it to 250000.

Sorry, that's me tapped for ideas. Gone through the FAQs and searched other USB problem threads yet?

dao888@gmail.com
Noob
Posts: 3
Joined: Thu May 22, 2014 10:06 pm

Re: Repetier direct connect and .. commands waiting

Postby dao888@gmail.com » Fri May 23, 2014 12:43 pm

Yes will continue to experiment- try some other computers to see if that helps- thanks.

User avatar
forrie
Printmaster!
Posts: 157
Joined: Wed Apr 16, 2014 7:15 am
Location: Crab Nebula

Re: Repetier direct connect and .. commands waiting

Postby forrie » Mon May 26, 2014 6:44 pm

I had to change the baud rate in the firmware before uploading before I could connect on my V2 - not sure about the Orion. Then make sure the firmware, rep host and the printer are all set the same. From memory the file to change was configuration.h
I'm not an alcoholic...I'm Australian!

User avatar
Eaglezsoar
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 7185
Joined: Sun Apr 01, 2012 5:26 pm

Re: Repetier direct connect and .. commands waiting

Postby Eaglezsoar » Mon May 26, 2014 7:49 pm

forrie wrote:I had to change the baud rate in the firmware before uploading before I could connect on my V2 - not sure about the Orion. Then make sure the firmware, rep host and the printer are all set the same. From memory the file to change was configuration.h

The Orion should come from the factory with its firmware defaulted to 250000. I had no problems connecting to mine when it arrived.
“ Do Not Regret Growing Older. It is a Privilege Denied to Many. ”


Return to “Repetier Host”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest