GCODE mod for Skirt + Brim?

Talk about Cura software here (http://wiki.ultimaker.com/Cura)
TFMike
Printmaster!
Posts: 306
Joined: Fri Nov 15, 2013 9:11 pm

GCODE mod for Skirt + Brim?

Postby TFMike » Mon Sep 15, 2014 10:11 pm

Is there way to mod the gcode in Cura (or any way at all for that matter) so that I can have a skirt print first around an object which will also have a brim? I love this feature in Slic3r and I love the way Cura prints top layers so I would like to have the best of both worlds together somehow, if it is possible. Thanks
Last edited by TFMike on Mon Sep 15, 2014 10:17 pm, edited 1 time in total.

User avatar
teoman
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 1783
Joined: Sat May 24, 2014 5:43 pm

Re: GCODE mod for SKkirt + Brim?

Postby teoman » Mon Sep 15, 2014 10:15 pm

Probably not in gcode.
When on mobile I am brief and may be perceived as an arsl.

TFMike
Printmaster!
Posts: 306
Joined: Fri Nov 15, 2013 9:11 pm

Re: GCODE mod for Skirt + Brim?

Postby TFMike » Mon Sep 15, 2014 10:18 pm

Any way to do it at all? The only thing I can think of is to add a brim in Autodesk Inventor before I convert the file to STL and then using the skirt function on cura, seems kinda busch league to me and I was hoping there would be a better fix in cura itself....

BrianC
Plasticator
Posts: 16
Joined: Tue Jul 29, 2014 2:28 pm

Re: GCODE mod for Skirt + Brim?

Postby BrianC » Mon Sep 15, 2014 10:45 pm

You could probably do it by combining g codes. Change the skirt offset so its out enough generate the code. Then change to brim and isnert just the skirt code into your brim code and there you go.

User avatar
Jimustanguitar
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 2618
Joined: Sun Mar 31, 2013 1:35 am
Location: Notre Dame area
Contact:

Re: GCODE mod for Skirt + Brim?

Postby Jimustanguitar » Tue Sep 16, 2014 10:12 am

TFMike wrote:Any way to do it at all? The only thing I can think of is to add a brim in Autodesk Inventor before I convert the file to STL and then using the skirt function on cura, seems kinda busch league to me and I was hoping there would be a better fix in cura itself....


A buddy of mine adds the brim to his models at the CAD step instead of a slicing program... You can do this, but it seems unnecessary to me.

TFMike
Printmaster!
Posts: 306
Joined: Fri Nov 15, 2013 9:11 pm

Re: GCODE mod for Skirt + Brim?

Postby TFMike » Tue Sep 16, 2014 5:56 pm

Jimustanguitar wrote:
A buddy of mine adds the brim to his models at the CAD step instead of a slicing program... You can do this, but it seems unnecessary to me.



It's what I had to do unfortunately to get the priming effect of the skirt combined with the brim, which I feel helps keep the part stuck to the glass better - here is a pic of how it sliced up in the gcode, not exactly perfect but better than nothing.

Inventor Brim Screencap.png

Audin
Plasticator
Posts: 7
Joined: Mon Apr 28, 2014 10:15 pm

Re: GCODE mod for Skirt + Brim?

Postby Audin » Tue Sep 16, 2014 9:18 pm

Does it have to be around the part? You could add static gcode to prime the nozzle off to one side of the build plate...


Return to “Cura”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest