how do I run the HE280 auto calibration with octopi?

Having a problem? Post it here and someone will be along shortly to help
Post Reply
Penged
Printmaster!
Posts: 87
Joined: Sun Nov 29, 2015 5:30 am
Location: Alsip, Il

how do I run the HE280 auto calibration with octopi?

Post by Penged » Tue Oct 24, 2017 12:10 pm

Hello all,
I just installed Octopi on my V2 with the HE280. I need to run the auto calibration. I used to plug the printer into my laptop and run it through mattercontrol by pushing the auto calibration macro. Im not sure how to make that work through Octopi. Thanks in advance.
V2 max with the HE280 hotend

User avatar
kfonda
Plasticator
Posts: 10
Joined: Fri Apr 21, 2017 11:52 pm
Location: Manasquan, NJ USA
Contact:

Re: how do I run the HE280 auto calibration with octopi?

Post by kfonda » Tue Oct 24, 2017 6:44 pm

I'm not an expert...yet :-) but, I use the terminal in Octopi and run 'G29' and I also use the OctoPrint Delta Calibration Plugin from here. http://forum.seemecnc.com/viewtopic.php?f=112&t=11244&hilit=octopi+delta

Penged
Printmaster!
Posts: 87
Joined: Sun Nov 29, 2015 5:30 am
Location: Alsip, Il

Re: how do I run the HE280 auto calibration with octopi?

Post by Penged » Thu Oct 26, 2017 9:15 pm

Okay,
I thought I was following Geneb's instructions carefully but I have done something wrong. Now when I run a G29 command it crashes the hotend into the bed. It starts out normally but instead of moving parallel to the bed to the X tower it slowly crashes into the bed and drags itself towards it. Any suggestions would be greatly appreciated.
V2 max with the HE280 hotend

Penged
Printmaster!
Posts: 87
Joined: Sun Nov 29, 2015 5:30 am
Location: Alsip, Il

Re: how do I run the HE280 auto calibration with octopi?

Post by Penged » Fri Oct 27, 2017 6:31 am

I fixed the issue by reflashing the firmware. When I have more time I will revisit the autocalibration on octopi
V2 max with the HE280 hotend

Post Reply

Return to “Troubleshooting”