Display lights but no characters, just squares

Having a problem? Post it here and someone will be along shortly to help
MHZathras
Plasticator
Posts: 16
Joined: Sat May 31, 2014 9:22 am

Display lights but no characters, just squares

Postby MHZathras » Thu Jul 13, 2017 3:21 am

I have a V2 machine that has been upgraded with HE280. All listed upgrades were done successfully months ago. I have also implemented an Aux 24vdc supply and SSW for the bed. Works great heats to 110C in less than 4 minutes. A few days ago the machine was warming the extruder to 245C and I lost all lights, only heard the supply fans still up. F3 was open. Ordered and installed today. I only get 2 rows of square blocks now. I can run the machine from MatterControl, no problem. I have replacement display and cables, it did not resolve. I need advice and a pointer to the schematic for the display and adapter board. I have the Rambo board schematic. I have my scope out I need to understand the circuits.

Thanks for any help in advance
MHZathras

Mac The Knife
ULTIMATE 3D JEDDI
Posts: 1340
Joined: Sun May 11, 2014 6:18 pm

Re: Display lights but no characters, just squares

Postby Mac The Knife » Thu Jul 13, 2017 7:24 am

I've had the same thing happen when I didn't have the cables plugged back into the display correctly.
R-Max V2
Eris
Folger Tech FT-5 R2

MHZathras
Plasticator
Posts: 16
Joined: Sat May 31, 2014 9:22 am

Re: Display lights but no characters, just squares

Postby MHZathras » Thu Jul 13, 2017 1:55 pm

Thanks, but I marked the cable/plugs years ago so I would not do that.

brianmichalk
Printmaster!
Posts: 37
Joined: Fri Aug 12, 2016 3:20 pm

Re: Display lights but no characters, just squares

Postby brianmichalk » Wed May 30, 2018 3:51 pm

I am having the same problem. I've been printing for over a year, and today the display won't work. I re-flashed the Rambo, and reseated all cables. I can print from Mattercontrol.

User avatar
rootboy
Printmaster!
Posts: 227
Joined: Wed Mar 12, 2014 2:34 am
Location: Lewisburg, Tennessee

Re: Display lights but no characters, just squares

Postby rootboy » Fri Jun 22, 2018 11:59 pm

Square blocks sounds like a problem with your contrast control. Check that first.


Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests