z axis homeing

Northspire
Prints-a-lot
Posts: 23
Joined: Wed Apr 20, 2016 9:24 pm
Location: Western North Carolina

z axis homeing

Postby Northspire » Thu Feb 23, 2017 9:31 pm

When I run the g code m119 it reports the x,y,and z probe as not stopped but the z axis reports max stop even if the endstop switch is unplugged. Any Ideas? Also the zstop led is not lighting up like the y and xstop led.
Machines:
Rostock V2 Meanwell SP 750-24 Power Supply,710n Nano W/l Router,E3D Chimera Hot-End,713 Maker Effector and Hot-End Mount,Duet 0.8.5,Bondtech QR Extruder,PanelDue W/ 7 Inch T/S,Mini IR Height Sensor,24V Heated Bed With SSR,46 Quart Dry Box.

dc42
Printmaster!
Posts: 304
Joined: Mon Mar 07, 2016 10:17 am

Re: z axis homeing

Postby dc42 » Fri Feb 24, 2017 1:58 am

If you are using NC microswitches or other endstop switches that produce an active high output, then it's normal for them to read stopped when they are disconnected. All other common firmwares work this way too.

If the Z endstop led is not lit when your NC microswitch is not triggered, then you have a wiring fault.

Northspire
Prints-a-lot
Posts: 23
Joined: Wed Apr 20, 2016 9:24 pm
Location: Western North Carolina

Re: z axis homeing

Postby Northspire » Sat Mar 04, 2017 10:18 pm

Sorry for the late reply it was a wiring issue Thanks dc42
Machines:
Rostock V2 Meanwell SP 750-24 Power Supply,710n Nano W/l Router,E3D Chimera Hot-End,713 Maker Effector and Hot-End Mount,Duet 0.8.5,Bondtech QR Extruder,PanelDue W/ 7 Inch T/S,Mini IR Height Sensor,24V Heated Bed With SSR,46 Quart Dry Box.


Return to “Duet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest