Search found 5 matches

by stonehenge360
Wed Feb 28, 2018 10:21 am
Forum: Troubleshooting
Topic: V3 Layer Shift Mystery
Replies: 8
Views: 672

Re: V3 Layer Shift Mystery

Just to close this out if someone else is having a similar issue, I discovered that the wheels inside the cheapskates were wobbling, causing all three carriages to shift, and the hot end to twist. I replaced the wheels and the problem went away completely.
by stonehenge360
Mon Feb 12, 2018 6:27 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: V3 Layer Shift Mystery
Replies: 8
Views: 672

Re: V3 Layer Shift Mystery

Doesn't look like it had any under-voltage events. Used output buffers: 3 of 32 (10 max) === Platform === RepRapFirmware for Duet WiFi version 1.19 running on Duet WiFi 1.0 Board ID: 08DGM-95BNL-MGPSN-6JKDJ-3S46K-1LWVW Static ram used: 21176 Dynamic ram used: 96136 Recycled dynamic ram: 1472 Stack r...
by stonehenge360
Sun Feb 11, 2018 12:37 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: V3 Layer Shift Mystery
Replies: 8
Views: 672

Re: V3 Layer Shift Mystery

The motors were set to 1000 mA current. I upped them to 1200 with no change in the layer shift. I am still getting perfect prints if the total size of the prints is maybe half of the bed, but if it is spread out further than that, the layer shifting is very apparent. My voltage is 11.9-12.2 accordin...
by stonehenge360
Fri Feb 09, 2018 9:07 am
Forum: Troubleshooting
Topic: V3 Layer Shift Mystery
Replies: 8
Views: 672

Re: V3 Layer Shift Mystery

geneb wrote:Have you tried bumping up the current to the steppers?

g.


I have not. I'm not positive what they are set to right now (I will check when I get home tonight), I used the settings posted on the tutorial on sublime layers.

Do you have a recommendation for what the current should be set to?

Thanks,
by stonehenge360
Thu Feb 08, 2018 2:37 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: V3 Layer Shift Mystery
Replies: 8
Views: 672

V3 Layer Shift Mystery

Hi Guys, I currently have 5 V3's in operation. I have been upgrading them to the Duet Wifi controller, and currently have 3 running Duet and 2 running rambo. I am having a problem with layer shift on one of the machines converted to the Duet. I am printing the same files on all printers with the sam...

Go to advanced search