Search found 74 matches

by sandy
Wed Jun 20, 2018 11:34 am
Forum: Artemis
Topic: HEATER 1 Fault
Replies: 4
Views: 924

Re: HEATER 1 Fault

I'm starting to get this problem, too. I just had my second 12+ hour print (overnight) fail because of heater fault '12:05:19 AMWarning: Tool 0 was not driven because its heater temperatures were not high enough or it has a heater fault' and then when I reset it I got '7:19:43 AMError: Heating fault...
by sandy
Sat Mar 31, 2018 1:47 am
Forum: Artemis
Topic: AJAX errors an issue?
Replies: 4
Views: 340

Re: AJAX errors an issue?

I am, but it also might be the firmware and there is a new release out.
My Artemis as v.1.19 and 1.21 was released last week.
by sandy
Thu Mar 29, 2018 11:05 pm
Forum: Artemis
Topic: how do I change the glass build plate on the Artemis?
Replies: 7
Views: 569

Re:Fixed: how do I change the glass build plate on the Artemis?

Heating it up and then gently prying it up w/ a paint scraper did the trick.

thanks all,

-sandy
by sandy
Thu Mar 29, 2018 2:17 am
Forum: Artemis
Topic: how do I change the glass build plate on the Artemis?
Replies: 7
Views: 569

Re: how do I change the glass build plate on the Artemis?

thanks, it does seem to be fused, I tried lifting it with a paint scraper. Some strong surface tension. I'll try it again when it's hot.
by sandy
Thu Mar 29, 2018 2:10 am
Forum: Artemis
Topic: Tuning Simplify3d Profile
Replies: 19
Views: 1899

Re: Tuning Simplify3d Profile

What are your new Simplify3D settings with pressure advance? I'm getting a lot of stringing when I try it.

thanks.
by sandy
Tue Mar 27, 2018 10:21 pm
Forum: Artemis
Topic: how do I change the glass build plate on the Artemis?
Replies: 7
Views: 569

how do I change the glass build plate on the Artemis?

I can't seem to lift it off of the aluminum heat spreader.

I purchased a ready to print model, so I didn't build it myself.

I just want to clean it, there isn't anything wrong with it.

thanks,

-sandy
by sandy
Sun Feb 18, 2018 6:21 pm
Forum: Artemis
Topic: Artemis extruder calibration question
Replies: 6
Views: 418

Re: Artemis extruder calibration question

thanks. I contacted seemecnc support.
by sandy
Sun Feb 18, 2018 5:30 pm
Forum: Artemis
Topic: Artemis extruder calibration question
Replies: 6
Views: 418

Re: Artemis extruder calibration question - even weirder

There's definitely something wrong - when I try to extrude any filament using the Duet-wifi web interface button, the EZR struder just studders and doesn't forward the filament. Temps 205, 200, 195, speeds 30, 15. But, when I slowed it way down to 5mm/sec . I found out what is really going on. I mar...
by sandy
Sun Feb 18, 2018 11:49 am
Forum: Artemis
Topic: Artemis extruder calibration question
Replies: 6
Views: 418

Re: Artemis extruder calibration question

F30 and F15 are gcode for the speed the filament is extruded. I've tried both with the duet-web extrude button, and with gcode commands (FYI, I have a duet-wifi on my Rostock v1, upgraded to Metal Max - so I'm familiar with the board and the printer) Yes, I measured the length of the filament going ...
by sandy
Sun Feb 18, 2018 2:38 am
Forum: Artemis
Topic: Artemis extruder calibration question
Replies: 6
Views: 418

Artemis extruder calibration question

My Artemis arrived and I ran the test print Benchy that came out well. Then I tried something else with a bridge that came out quite badly. So, first step calibrate the extruder, but when I tried, I found something that surprised me. I measured 120mm, had the printer extrude 100mm at 205C and F30 an...
by sandy
Wed Aug 26, 2015 5:07 pm
Forum: KISSlicer
Topic: 3/15/2015 - new KISS beta 2.20 on Dropbox
Replies: 9
Views: 2268

Re: 3/15/2015 - new KISS beta 2.20 on Dropbox

Anybody have a copy of this? The dropbox link doesn't work. I checked the kisslicer-forum and there isn't a working link there either.

thanks.
by sandy
Sun Oct 05, 2014 8:23 pm
Forum: MatterControl
Topic: False starts with latest MC?
Replies: 6
Views: 1282

Re: False starts with latest MC?

I'm having the same problem. OS X 10.9.4, Latest repetier, MC 1.1.3 - in 1.1.2 I had some freezing very early in the print print, now that plus stopping about 100mm above platform. No amount of 'cancel' works, and terminal shows the commands just stop.
by sandy
Sun Aug 17, 2014 10:58 pm
Forum: What are YOU making?
Topic: Tri Hotend
Replies: 160
Views: 30546

Re: Tri Hotend

Dibs on one! That design is beautiful. I want to use one of them for printing supports.

Will you please message us when they are available for sale?
by sandy
Sat Aug 16, 2014 6:24 pm
Forum: What are YOU making?
Topic: Multicolor with a single extruder/hot end
Replies: 1
Views: 571

Multicolor with a single extruder/hot end

After covering myself with ink (and completely destroying the Red sharpie) I discovered you can carefully take apart a sharpie w/ a pair of pliers. You can then remove the plastic wrapped ink reservoir, cut it open with a sharp blade and wrap it around the filament before it gets pulled into the ez-...
by sandy
Sun Apr 27, 2014 9:43 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: trouble with the klcd screen
Replies: 5
Views: 690

Re: trouble with the klcd screen

I had this problem, too. If you stand completely to the side of the circuit board(perpendicular to it) and look down the side at the screen - can you read any of the characters? If so, your potentiometer is turned way, way too high. If you look at the back of the board there is a tiny potentiometer ...
by sandy
Sat Apr 05, 2014 7:25 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

Re: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Geni

I think you just have to swap the two cables on the rambo, I remember trying to be super careful to keep it straight and still got it backwards. I'll check again. But, I think they are okay, because start up in Repetier-Host can tell whether or not an SDcard is present. I wonder if contrast is too ...
by sandy
Sat Apr 05, 2014 7:22 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

Re: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Geni

This! One thing I don't get, was where the problem was. I diffed my old and default config files and only my particular settings were different. I wonder what got messed up in my EPROM? Before this I hadn't realized that resetting the main board didn't clear the EPROM, but duh, of course it wouldn't.
by sandy
Sat Apr 05, 2014 9:16 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Repetier-Host for Mac users - tip
Replies: 1
Views: 350

Repetier-Host for Mac users - tip

Not long ago, a mac user was having what seemed like motor or power issues. Here's something I discovered recently, when my airbook froze while my extruder was running. If you can't get the motor to run when you push the extrude button in the print panel menu, look for a lock file. Close Repetier-Ho...
by sandy
Fri Apr 04, 2014 7:01 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

Re: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Geni

Unfortunately, I can't. My panel only shows white blocks. I've never been able to use it.
by sandy
Fri Apr 04, 2014 4:07 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

Re: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Geni

Yeah, I'm gonna snapshot these settings for both Config.h and Eprom - I'm also deleting *all* of the old versions of the firmware I have lying around on my mac.

Someday soon (after finals) I'm going to write up a post on Weird issues I have had, and their solutions. Maybe it will help somebody else.
by sandy
Fri Apr 04, 2014 3:54 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

Re: weird ezstruder motor problem---Fixed!

Actually, If I set EPROM_MODE 0 -- then I can get the effector all the way down to the platform, but if I then reenable EPROM_MODE it goes back to the same problem.

I forgot to set STEPS_PER_MM to 106.67 in the EPROM

thanks,

-sandy
by sandy
Fri Apr 04, 2014 3:23 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

Re: weird ezstruder motor problem - partially fixed

Hi Gene, That did fix the extruder problem! Yay! Your reputation as a miracle worker remains intact! But... it caused a different one. Now my machine thinks the Z height is ~70mm shorter than it really is. Following your suggestions, I cleared the EPROM and installed a freshly downloaded 091 Firmwar...
by sandy
Thu Apr 03, 2014 11:55 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

Re: weird ezstruder motor problem

I've now tried a different motor and different wires and connector. Same problem.
Do you think SeemeCNC would be willing to let me trade this one in for one that works? I can't afford this (money, or time) and noone can say I have done everything possible to get a working printer.
by sandy
Thu Apr 03, 2014 11:04 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!
Replies: 14
Views: 1235

weird ezstruder motor prob-FIXED! Gene is short for Genius!

I've really broken something. I was trying to get my lcd panel to work - it only shows white blocks, I unplugged it and unplugged the adaptor, reinstalled everything, and when that didn't work, I reset my RAMBO and reflashed the firmware. Now, my ezstruder motor turns 5-10 times as fast as it should...
by sandy
Sun Mar 23, 2014 11:28 pm
Forum: What are YOU making?
Topic: filastruder
Replies: 43
Views: 6988

Re: filastruder

that grinder is going to be Hella-expensive. I looked on ebay and real plastic shredders run 1000-10000 dollars. So I was thinking that it might be possible to make one from a kitchen machine like a food processor or a meat grinder. the plastic needs to be shredded, not chopped -- so maybe the meat ...

Go to advanced search