Search found 39 matches

by brianmichalk
Thu Mar 14, 2019 11:54 am
Forum: Rostock MAX v3.2
Topic: Sampling Filament Compression Force
Replies: 5
Views: 797

Re: Sampling Filament Compression Force

What you need is a load cell or similar sensor that measures the force that is stopping the Bowden tube popping out of the collets at each end. The strain gauge built into the HE300 isn't suitable because, like the the Duet3D Smart Effector is is based on, it is designed to detect changes in force ...
by brianmichalk
Mon Mar 11, 2019 3:03 pm
Forum: Rostock MAX v3.2
Topic: Sampling Filament Compression Force
Replies: 5
Views: 797

Sampling Filament Compression Force

Problem: My Cura projects have different settings based on the profile of the part I'm printing. If I turn on the fan at a low height, the plate cannot keep up with the loss of heat, and there is a much greater risk of part delaminating from the bed. So, for the lower heights, I restrict fan operati...
by brianmichalk
Sun Sep 02, 2018 1:40 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Tech Support Needed on Z-Probe Always Triggered
Replies: 9
Views: 1096

Re: Tech Support Needed on Z-Probe Always Triggered

I'm assuming you've got either a 3.2 or an upgraded 3.0... If the blue light is on during printing, that's ok. It's being triggered by the current induced by the heated bed - you'll notice if the head moves far enough away, the led will go out. You /cannot/ run the calibration while the heated bed ...
by brianmichalk
Sat Sep 01, 2018 1:11 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Tech Support Needed on Z-Probe Always Triggered
Replies: 9
Views: 1096

Re: Tech Support Needed on Z-Probe Always Triggered

Thanks for helping. I have the web page open now, and it's showing zero. If I press on the nozzle, it doesn't trigger, but if I tap on it, the blue light comes on, and the page shows 840 for an instant. If I disconnect the 10 row connector, software displays 1000. How would I disconnect the strain g...
by brianmichalk
Fri Aug 31, 2018 12:51 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Tech Support Needed on Z-Probe Always Triggered
Replies: 9
Views: 1096

Tech Support Needed on Z-Probe Always Triggered

I submitted a ticket yesterday, but nobody has responded to me. My SE300 strain gauge z-probe has gotten to where it's almost always triggered, making calibration almost impossible. It's always on during printing, and when completely still, sometimes remains on indefinitely. I've raised the trigger ...
by brianmichalk
Wed Aug 15, 2018 10:22 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Not connecting to round circles
Replies: 1
Views: 290

Not connecting to round circles

Rmax V3.2. I can't seem to get the interior walls of a screw hole to attach properly. I've changed flow rate, line width, speeds and temperatures, but I think this basically comes down to a slicing problem. Does anyone have any ideas?

Image
by brianmichalk
Mon Jun 18, 2018 10:44 am
Forum: Mods and Upgrades
Topic: Zesty Nimble extruder technical thread
Replies: 44
Views: 8700

Re: Zesty Nimble extruder technical thread

Is the 95cm cable length appropriate for the Max V3?
by brianmichalk
Mon Jun 18, 2018 10:07 am
Forum: General Tips 'N Tricks
Topic: Nimble Cable Length: which one?
Replies: 0
Views: 596

Nimble Cable Length: which one?

Which cable length Nimble should I order for my Max V3.2?
by brianmichalk
Mon Jun 11, 2018 12:10 am
Forum: Rostock MAX v3.2
Topic: Building the Whip for V3.2
Replies: 2
Views: 678

Re: Building the Whip for V3.2

I found some pictures from later in the build. I may not have it perfect, but it seems to be close.
by brianmichalk
Sat Jun 09, 2018 6:17 pm
Forum: Rostock MAX v3.2
Topic: Building the Whip for V3.2
Replies: 2
Views: 678

Building the Whip for V3.2

I bought the kit to upgrade from 3.0 to 3.2. I must be an early adopter, because the instructions for building the whip are not complete. Does anyone have a picture they can send of their whip? I'm interested in each end.
by brianmichalk
Wed May 30, 2018 5:34 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Display with white squares
Replies: 2
Views: 1031

Re: Display with white squares

I'm having a similar problem, but resetting all of the connectors, powering off, and disconnecting USB didn't help. I can still print, but the display is not working.
by brianmichalk
Wed May 30, 2018 3:51 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Display lights but no characters, just squares
Replies: 4
Views: 873

Re: Display lights but no characters, just squares

I am having the same problem. I've been printing for over a year, and today the display won't work. I re-flashed the Rambo, and reseated all cables. I can print from Mattercontrol.
by brianmichalk
Sat Jan 27, 2018 2:04 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Can't Add File To Library
Replies: 3
Views: 801

Re: Can't Add File To Library

70 views so far, but no suggestions?
by brianmichalk
Sun Dec 24, 2017 4:01 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Fan Speed
Replies: 1
Views: 612

Fan Speed

What's the purpose of minimum and maximum fan speed? I'm not seeing any variation during prints, except for bridging fan speed. Near the end of my prints, the tip of the part is very small, and heat builds up, getting very mushy. If I am watching, I'll reduce my nozzle temp and turn on fans to max. ...
by brianmichalk
Sun Dec 24, 2017 1:57 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Push in connector source?
Replies: 0
Views: 410

Push in connector source?

When I build my RMax, I recall there being some .1 pitch connectors that accepted a wire. No crimping required, just push in your stripped wire and done. What is this connector called?
by brianmichalk
Thu Dec 21, 2017 8:45 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Can't Add File To Library
Replies: 3
Views: 801

Can't Add File To Library

I've been playing around with printer profiles, and quality and material presets to find the best way to support swapping nozzle diameters. I want to print a test object, but when I click on "add" a window should pop up allowing me to select my STL file. The main window behaves as though t...
by brianmichalk
Tue Dec 19, 2017 9:03 pm
Forum: RAMBo
Topic: Digipot Math
Replies: 9
Views: 4083

Re: Digipot Math

I'm upgrading from an EZStruder to a BondTech extruder. There seems to be a bug in slicer or elsewhere where the first layer nozzle offsets are not consistent. I've read many posts about it, but no definitive answer. I have the same problem, which in my case doesn't really affect my parts quality th...
by brianmichalk
Tue Dec 19, 2017 4:40 pm
Forum: RAMBo
Topic: Digipot Math
Replies: 9
Views: 4083

Re: Digipot Math

I'm trying to limit the torque of my extruder. I've been playing with M907 and M908. Throwing incantations at the wall, trying for 10% of full power, but getting anything other than standard behavior would help me zero in. I haven't had any luck knowing that any of the following are changing anythin...
by brianmichalk
Mon Dec 11, 2017 11:53 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Poor layer quality on multi-part prints
Replies: 10
Views: 1746

Re: Poor layer quality on multi-part prints

I am still having problems, and the problem may be a strange batch of plastic filament in my case. I printed with some black, and for whatever reason, it plugged up my nozzle. Normally I print with Orange ABS+. Another symptom is the EZStruder would slip, causing under extrusion. So, I cleaned that ...
by brianmichalk
Tue Oct 31, 2017 11:52 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Poor layer quality on multi-part prints
Replies: 10
Views: 1746

Re: Poor layer quality on multi-part prints

This is still a problem. When I print single parts, they are excellent quality. Multiple parts seem to have an occasional problem that kind of looks like under extrusion. I'm trying to add a picture, but it's not inserting after uploading.
by brianmichalk
Sun Oct 08, 2017 11:55 pm
Forum: Mods and Upgrades
Topic: Filament sensor
Replies: 33
Views: 9905

Re: Filament sensor

I was hoping there would be something specific to the Rostock Max. I'm capable of firmware work, but would need to port the patch for each upgrade. In addition, I'd need to dig into the internals to find an available pin, and so forth. Maybe its not as difficult as I'm imagining, but if it were easy...
by brianmichalk
Wed Oct 04, 2017 10:45 pm
Forum: Mods and Upgrades
Topic: Filament sensor
Replies: 33
Views: 9905

Re: Filament sensor

Has there been any movement on this? I'm surprised I haven't seen anything but old threads.
by brianmichalk
Mon Jul 24, 2017 1:10 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: First Layer Thickness
Replies: 3
Views: 747

Re: First Layer Thickness

The hot end is rigid. However, I turned the stop switch screw on the X post in by 1/4 turn, and the problem has gone away. Maybe the switch was between steps on the motor?
by brianmichalk
Mon Jul 17, 2017 4:24 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: First Layer Thickness
Replies: 3
Views: 747

Re: First Layer Thickness

I will check for play after my print finishes.
by brianmichalk
Mon Jul 17, 2017 3:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: First Layer Thickness
Replies: 3
Views: 747

First Layer Thickness

When I print my first layer, I'm having problems with nozzle height near the X and Z columns. I've seen other threads on this, but I haven't seen how to address it. I'm certain its not an uneven surface, because as soon as the nozzle moves in a different direction, the line thickness changes. All of...

Go to advanced search