Search found 34 matches

by sfuelberth
Sat May 19, 2018 1:30 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: What happened to the pre 4/11/2017 max v3 assembly guide
Replies: 1
Views: 641

What happened to the pre 4/11/2017 max v3 assembly guide

So I am troubleshooting my printer and I was hoping to go back to the assembly instructions as a reference, only to find out they appear to not exists anymore.

I see nothing here: https://seemecnc.dozuki.com/c/REV1_Rost ... re_4112017

I guess I wll have to hope archive.org archived these, unless I am looking in the wrong spot?
by sfuelberth
Tue Oct 17, 2017 1:48 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: OctopPrint not connecting
Replies: 3
Views: 957

OctopPrint not connecting

So I upgrade OctopPrint to 1.3.5 and now when OctoPrint is trying to connect it hangs, also it seems that the printer is returning garbage. Has anyone seen this? I can control the printer just fine through the LED screen, so I am not really sure what is going on here. Thanks. Connecting to: /dev/tty...
by sfuelberth
Sat Apr 29, 2017 10:00 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: OctoPrint Delta Calibration Plugin!
Replies: 60
Views: 9551

Re: OctoPrint Delta Calibration Plugin!

Just curious here why the load firmware and calibrate are not one button? Would you not always load the firmware before calibrating?
by sfuelberth
Sat Apr 01, 2017 11:59 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Bondtech
Replies: 2
Views: 766

Re: Bondtech

Thanks
by sfuelberth
Sat Apr 01, 2017 11:43 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Bondtech
Replies: 2
Views: 766

Bondtech

So I got a Bondtech QR, however, I am curious how I make sure that the current is set correctly for the stepper. I assume that I need to adjust the MOTOR_CURRENT setting in the firmware. First of all is this the correct setting? If it is not what am I looking for? Currently this is set to #define MO...
by sfuelberth
Mon Mar 27, 2017 1:08 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Firmware/GCODE/Commands
Replies: 4
Views: 1019

Re: Firmware/GCODE/Commands

Thanks as I haven't upgraded to the duet yet I'll take a look at mhackney's build.
by sfuelberth
Sat Mar 25, 2017 4:39 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Firmware/GCODE/Commands
Replies: 4
Views: 1019

Firmware/GCODE/Commands

So is there some easy way I could make it so the heatsink fan does not turn on until the hotend actually starts to heat? I know there is M106/M107 but I think that might be the layer fan, or is this what I am looking for?
by sfuelberth
Sat Mar 25, 2017 1:12 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Changing the Hot End?
Replies: 15
Views: 3011

Re: Changing the Hot End?

I'd think you would have to tune the PID
by sfuelberth
Thu Mar 23, 2017 1:11 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Changing the Hot End?
Replies: 15
Views: 3011

Re: Changing the Hot End?

I just finished putting a Volcano on my v3 using the 713Maker.com effector. Works great and looks sharp.
by sfuelberth
Thu Jan 19, 2017 2:35 pm
Forum: What are YOU making?
Topic: Printing Vases
Replies: 2
Views: 1275

Re: Printing Vases

You need to go to the infill slider, one of the options is no infill and the is another no infill vase option. I dont have KISS up in front of me right now but it is on the infill slider.
by sfuelberth
Thu Jan 19, 2017 2:26 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Hot end temp issue???
Replies: 14
Views: 2485

Re: Hot end temp issue???

Just because I recently conquered a problem like this, I recommend this thread for a good summary on the PID controller: viewtopic.php?f=36&t=11440&p=101827#p101827
by sfuelberth
Thu Jan 19, 2017 2:23 am
Forum: General Tips 'N Tricks
Topic: How-to: Quickly hand-tune your PID values
Replies: 17
Views: 59131

Re: How-to: Quickly hand-tune your PID values

I think this should be a sticky, would also fit into the troubleshooting forum.
by sfuelberth
Thu Jan 19, 2017 1:06 am
Forum: General Tips 'N Tricks
Topic: How-to: Quickly hand-tune your PID values
Replies: 17
Views: 59131

Re: How-to: Quickly hand-tune your PID values

I was having a hard time wrapping my head around the PID calculations and this post has now made it so that I have a deviation of around 0.2 degrees C which is vastly improved (I admit I was a bit hesitant on changing values not fully understanding the ramifications completely). Unless you understan...
by sfuelberth
Sat Dec 31, 2016 6:55 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Heat Fluctuation
Replies: 7
Views: 995

Re: Heat Fluctuation

Actually I think that the hotend plug is still wiggling loose slightly even with the retaining clip. I am going to have to look at modifying that part or coming up with a different solution.
by sfuelberth
Fri Dec 30, 2016 9:53 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Heat Fluctuation
Replies: 7
Views: 995

Re: Heat Fluctuation

Alright i found the autotune for the bed: M303 P1 C8 S70
by sfuelberth
Fri Dec 30, 2016 9:41 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Heat Fluctuation
Replies: 7
Views: 995

Re: Heat Fluctuation

Thanks I am going through tuning the PID right now. i admit I have not gone through the firmware code yet but is there an autotune for the bed also? And actually I had forgotten that I had changed the PID values before and then wiped them out with the latest firmware upgrade. Thanks for the help.
by sfuelberth
Fri Dec 30, 2016 8:37 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Heat Fluctuation
Replies: 7
Views: 995

Re: Heat Fluctuation

I don't have a PID output history and I doesn't look like there is one in the plugin repository. I guess I could look at making one though. Or is there already some tool that would do that for me? I have previously measure the voltage at the Rambo going to the hotend at 12.2 V, so I think that seems...
by sfuelberth
Fri Dec 30, 2016 12:44 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Heat Fluctuation
Replies: 7
Views: 995

Re: Heat Fluctuation

I kind of figure I need to build an enclosure if I want better temp control correct?
by sfuelberth
Fri Dec 30, 2016 12:25 am
Forum: Filament
Topic: MeltInk PLA/PHA Blend?
Replies: 3
Views: 1539

Re: MeltInk PLA/PHA Blend?

I do like the PLA/PHA better than straight PLA.
by sfuelberth
Fri Dec 30, 2016 12:24 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Heat Fluctuation
Replies: 7
Views: 995

Heat Fluctuation

So I have noticed that sometimes the bed and the hotend will tend to not hold the set values, well they drift down more than 5°C. I realize there would be some fluctuation however it seems like it should possible stay closer to where set. I have started aiming things about 5°C more than I want figur...
by sfuelberth
Wed Dec 28, 2016 4:19 pm
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Problem calibrating printer
Replies: 7
Views: 1150

Re: Problem calibrating printer

I had this happen, check your end stops. Use the M119 command to make sure that your end stops show open and closed at the appropriate times, make sure the wires are seated securely both on the board and in the connectors themselves. This is where I would start but it could be something else.
by sfuelberth
Wed Dec 28, 2016 4:11 pm
Forum: Filament
Topic: MeltInk PLA/PHA Blend?
Replies: 3
Views: 1539

Re: MeltInk PLA/PHA Blend?

I have a bit of the MeltInk PLA/PHA. I found that to print on bare glass I need the bed at 70 - 75°C, I started out down around 55 - 60°C and the increased bed temp helped a lot. I've used the Blue, Yellow, Lillac, Pink and Glow in the Dark (which I still have more testing to do to get things to pri...
by sfuelberth
Fri Dec 02, 2016 10:47 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Temp fail causing print fail
Replies: 18
Views: 2440

Re: Temp fail causing print fail

I'll check out the crimp on the ferules and I will look at the V2 documentation. Thanks.
by sfuelberth
Fri Dec 02, 2016 12:30 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Temp fail causing print fail
Replies: 18
Views: 2440

Re: Temp fail causing print fail

So I had also started to experience some issues like being described here, some fluctuation of temp during prints and now I am not getting any heat at the hot end. I have measured a resistance of 6.0 ohms over the heater cartridge, I ordered a new cartridge but I am curious if I need to look at anyt...
by sfuelberth
Wed Nov 02, 2016 1:50 am
Forum: Rostock MAX v3
Topic: Endstops
Replies: 4
Views: 916

Re: Endstops

So just to update this in case anyone reads this, I did get this working. Double check you wiring, it seems that my ends to the RAMBo from the endstops was not quite good enough. After re-seating the ends going into the RAMBo for the endstops I am now happily printing, I do love the delta.

Go to advanced search