Search found 18 matches

by DITAmech01
Sat Jan 13, 2018 5:17 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Ball-cup arm clearance from print bed?
Replies: 5
Views: 189

Re: Ball-cup arm clearance from print bed?

So much for following the instructions. Flipped the plate, recalibrated, and all is well. I guess I keep forgetting that these printers are not appliances yet. Thanks to all for the tip. Back to printing!
by DITAmech01
Fri Jan 12, 2018 9:07 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Ball-cup arm clearance from print bed?
Replies: 5
Views: 189

Re: Ball-cup arm clearance from print bed?

Well, I installed them following these instructions: https://seemecnc.dozuki.com/Guide/Installing+the+Ball-Joint+Delta+Arms+(new+10-15)/26 and those ball couplers look like they're on the underside to me. Are the instructions incorrect?
by DITAmech01
Thu Jan 11, 2018 9:43 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Ball-cup arm clearance from print bed?
Replies: 5
Views: 189

Ball-cup arm clearance from print bed?

Hello! 'm running a Rostock Max V2, ball-joint arm upgrade, with E3D hot end. Just replaced hot end. While calibrating, I noticed that the bottom ends of the arms that hold the hot end mounting plate are not the same distance from the print bed when the nozzle is in print position... see the pic. Th...
by DITAmech01
Tue Jul 28, 2015 11:33 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Extruder Musings
Replies: 4
Views: 674

Re: Extruder Musings

Can you define your length and speed for "fast" retraction? I tried doing a 20 mm retraction during a test (not sure what the speed was, but I think it was the default) and got a clogged hot end.
by DITAmech01
Sun Jul 26, 2015 10:08 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Extruder Musings
Replies: 4
Views: 674

Re: Extruder Musings

I'm also having problems with PLA stringing. Installing an extruder fan won't help that problem - I've got one installed for a different reason. I was having problems with PLA getting too warm at the EZStruder and fouling around the hobbed gear. The fix was to install a 12V fan so it blows air acros...
by DITAmech01
Sun Jul 26, 2015 7:54 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Retraction values and stringing?
Replies: 0
Views: 345

Retraction values and stringing?

Hello! I'm trying to eliminate a stringing problem. I'm running a MAX v2, MatterControl with Repetier 0.91, PLA @ 178 deg C. I'm trying to print the standard open pyramid. Current settings: Retraction length on move: 7.5 mm Speed: 100 mm/s Z-lift: 0.5 mm Outside perimeter print speed: 10 mm/s Inside...
by DITAmech01
Wed Jun 24, 2015 5:19 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Calibration issue - see picture
Replies: 1
Views: 352

Re: Calibration issue - see picture

Problem solved. Tyler at MatterHackers suggested that my X and Y endstops were set too high. Lowering them by turning the adjustment screws about a half turn CCW solved the problem and the MAX is back to work. Thanks Tyler!
by DITAmech01
Wed Jun 24, 2015 12:50 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Calibration issue - see picture
Replies: 1
Views: 352

Calibration issue - see picture

Hello! I'm running a Max v2 with .91 firmware. I've got the heights of everything adjusted so all looks great at the towers and at at the center. But there's an area where the hot end is, for lack of a better term, "pulling up" off the bed just enough to screw up larger prints. See the att...
by DITAmech01
Tue Jun 02, 2015 7:01 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: OK to wire EZStruder fan in series with PEEK fan?
Replies: 5
Views: 718

Re: OK to wire EZStruder fan in series with PEEK fan?

Gack. What was I thinking? Parallel it is!
by DITAmech01
Tue Jun 02, 2015 4:52 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: OK to wire EZStruder fan in series with PEEK fan?
Replies: 5
Views: 718

OK to wire EZStruder fan in series with PEEK fan?

I'm running a Max v2, and I have that nagging problem with the EZStruder stepper motor getting warm enough to make PLA squish up next to the hobbed gear. So I'm going to install a 40mm cooling fan (and likely a heat sink) on the EZStruder motor as several people have suggested. I'd rather not have t...
by DITAmech01
Thu May 14, 2015 3:07 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Printer loses USB connection to computer?
Replies: 4
Views: 531

Re: Printer loses USB connection to computer?

Main reason I'm still using a PC - it's our "old" one that no one in the house uses anymore, so it gets to be our "3D Printer Server." One of my colleagues at the office recommended going the SD card route also. BTW, turning off the sleep mode did the trick. Prints go on for hour...
by DITAmech01
Thu May 07, 2015 1:28 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Printer loses USB connection to computer?
Replies: 4
Views: 531

Printer loses USB connection to computer?

New problem: The Max v2 is losing its USB connection to the PC, which stops the print job in-progress. The hot end doesn't move from its last position and I get a glob of melted filament at that point - so saving the print and restarting from that point won't work. This has happened the last two pri...
by DITAmech01
Tue May 05, 2015 11:34 am
Forum: General Tips 'N Tricks
Topic: How-to: Thermistor calibration
Replies: 35
Views: 10986

Re: How-to: Thermistor calibration

This is great work. When I first measured our new Max v2, the thermistor-reported temp and the actual temp were 20+ deg C apart... which I think explains why my first ABS prints came out bubbly. After following the procedure, the reported temp is now within 2.5 deg C of the actual temp at the high e...
by DITAmech01
Sat May 02, 2015 4:56 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: PEEK fan installation causes temp error on Max v2?
Replies: 5
Views: 545

Re: PEEK fan installation causes temp error on Max v2?

My local supplier (thank you, Vetco) has exactly those thermistors in-stock - swapped the leads and tested it in the circuit and all appears to be well. So it's time to rebuild the hot end! In a couple of months, I plan to replace this hot end with the E3D all-metal one - I never did like the idea o...
by DITAmech01
Sat May 02, 2015 2:55 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: PEEK fan installation causes temp error on Max v2?
Replies: 5
Views: 545

Re: PEEK fan installation causes temp error on Max v2?

All the wiring looks OK. Pulled the thermistor connector out of the Rambo board and measured - should be what, 100K? I'm getting 250 ohms. So maybe the thermistor's blown. That explains the high temp reading without trying to heat the hot end. Bed temp reporting looked OK. There's a local electronic...
by DITAmech01
Sat May 02, 2015 1:57 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: PEEK fan installation causes temp error on Max v2?
Replies: 5
Views: 545

Re: PEEK fan installation causes temp error on Max v2?

OK. Will verify fan and thermistor wiring.

BTW, running Repetier 0.91, MatterControl 1.2.2, Mac OS X Yosemite.
by DITAmech01
Sat May 02, 2015 1:04 pm
Forum: New Member introduction
Topic: Hello from Snohomish WA
Replies: 1
Views: 298

Hello from Snohomish WA

Hello! New Max V2 owner in WA state, north of Seattle. Owned a Printrbot a couple of years ago, learned a lot, sold it after a few months - tired of continuous calibration. Past few months, my 16-y.o. son started using SolidWorks as part of his robotics club, and we talked about getting another 3D p...
by DITAmech01
Sat May 02, 2015 1:00 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: PEEK fan installation causes temp error on Max v2?
Replies: 5
Views: 545

PEEK fan installation causes temp error on Max v2?

Hello! I'm almost done with assembling/calibrating my new Max V2 and I've hit a weird snag. I successfully printed the two fan shrouds and installed them. First time turning on power, the PEEK fan turned on immediately, which shouldn't happen - hot end wasn't turned on yet. Printer display and Matte...

Go to advanced search