Search found 54 matches

by smiley
Sun Dec 14, 2014 4:28 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: can't get hot
Replies: 22
Views: 3663

Re: can't get hot

I am having the same problem. I am running stock everything and the hot end gets up to temp without the fan. I've replaces the thermistor twice now and till get the timeout on it. Please Help! Thanks. I still have the silicone cupcake thingy wrapped around my hotend. No further problems in the ~100...
by smiley
Tue May 06, 2014 12:12 am
Forum: Rostock MAX
Topic: Repetier 091 for Rostock MAX now available
Replies: 225
Views: 68423

Re: Repetier 091 for Rostock MAX now available

Are there new features in this version to do with accuracy of the thermistors? I noticed that ext0 has type 97 and the bed has type 98 rather than type 8 as in .81. <puts on Thermistor Guy hat> I spent some time digging around in the Configuration.h firmware file over the last two weeks, so I think...
by smiley
Sun May 04, 2014 2:38 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Thermistor identification question
Replies: 7
Views: 6931

Re: Thermistor identification question

For closure: I did what we said here, changed the Beta to 3950 and re-uploaded .91. I forgot to clear my EEPROM first. Even though I eventually got the thermistor close enough (within +/- 1 degree c of what my Rostock shows on the LCD) to work with, my extruder stopped working. I spent ten days or s...
by smiley
Sun May 04, 2014 2:29 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Extruder not responding
Replies: 8
Views: 1133

Re: Extruder not responding

I fixed my problem by clearing the EEPROM before uploading .91. Just like the instructions suggest you should do.
by smiley
Sun May 04, 2014 2:28 pm
Forum: GCode & Test Prints
Topic: what is the M code to turn off dry run mode?
Replies: 7
Views: 7081

Re: what is the M code to turn off dry run mode?

So, it turns out, I was trying to fix a problem with the printer but the "real" problem was on the keyboard end of the USB cable. Or, phrased differently, I think I was forgetting to run the "clear EEPROM" sketch before uploading the new .91 firmware. Because i tried all kinds of...
by smiley
Fri May 02, 2014 10:38 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Hotend Temp off by several degrees
Replies: 39
Views: 4845

Re: Hotend Temp off by several degrees

I love the power and speed of warmup but I am worried that a eventual thermistor fail will see me with a fire on my hands. I would like to lower the max voltage applied to the heater so that I can dial back the power to just enough. This way if a thermistor fails I have less of a chance of a fire. ...
by smiley
Wed Apr 30, 2014 8:46 am
Forum: FAIL HAPPENS ! ! !
Topic: Any Idea On How To Fix This?
Replies: 42
Views: 5737

Re: Any Idea On How To Fix This?

it seems like lots of people have had problems with PLA creeping inside the hotend when the PTFE tube inside the nozzle is not 100%, and I mean 100%, smooth and flush with the nozzle at the bottom and also with the Bowden connector at the top. I personally had plugs at the top. I had a slight gap be...
by smiley
Tue Apr 29, 2014 8:57 am
Forum: GCode & Test Prints
Topic: what is the M code to turn off dry run mode?
Replies: 7
Views: 7081

Re: what is the M code to turn off dry run mode?

OK, I'm at the office today but I'll try a couple of things when I get home.
by smiley
Mon Apr 28, 2014 8:59 pm
Forum: GCode & Test Prints
Topic: what is the M code to turn off dry run mode?
Replies: 7
Views: 7081

Re: what is the M code to turn off dry run mode?

oh, and "ditto mode" is a setting to extrude from two extruders, simultaneously. So you get two copies instead of one (as long as the parts don't overlap). Not relevant here.
by smiley
Mon Apr 28, 2014 8:57 pm
Forum: GCode & Test Prints
Topic: what is the M code to turn off dry run mode?
Replies: 7
Views: 7081

Re: what is the M code to turn off dry run mode?

Thanks guys, I appreciate the quick replies. polygonhell: rephost sends M111 S15 to turn dry run on, and M111 S7 to turn it back off. I'm asking if there is documentation somewhere in repetier because my extruder stepper is disabled and M111 S7 does not turn it on. A little more background: I am ask...
by smiley
Mon Apr 28, 2014 8:07 pm
Forum: GCode & Test Prints
Topic: what is the M code to turn off dry run mode?
Replies: 7
Views: 7081

what is the M code to turn off dry run mode?

Couple of questions. First one is, what manual code should I issue from RepetierHost to turn "dry run" off? I don't see anything referring to "dry run" in the Repetier.ino list of implemented gcodes (for example: m ) Second, what is "ditto mode?" From the .ino: "- ...
by smiley
Sun Apr 27, 2014 11:05 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Extruder not responding
Replies: 8
Views: 1133

Re: Extruder not responding

Bump - did you ever get this resolved? My extruder is not working, i can't jog it from rephost, dry run is disabled, I can spin the extruder gears by hand freely even with machine powered and after I attempt to jog. wiring is fine (if I swap extruder wires from the E0 terminal to a terminal for one ...
by smiley
Sun Apr 27, 2014 1:02 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Thermistor identification question
Replies: 7
Views: 6931

Re: Thermistor identification question

Hey thanks for the response.

So I set beta in Configuration.h to 3950, set temp to 200c, test with thermocouple when RepHost thinks I've hit the setpoint. If my thermocouple temp is lower than 200, do I need to increase or decrease beta?
by smiley
Sun Apr 27, 2014 12:33 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Thermistor identification question
Replies: 7
Views: 6931

Re: Thermistor identification question

Answering my own thread again. 1. Is thermistortables.h left out of the RostockMax firmware listing on github, or is it there and I'm just missing it? 2. If it's left out, where are we getting our thermistor values from in .91? 3. And, is table 71 from the Marlin main branch included in whatever .91...
by smiley
Thu Apr 24, 2014 5:26 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Thermistor identification question
Replies: 7
Views: 6931

Re: Thermistor identification question

Ok, replying to my own post, and then a couple of questions. The table here: m is listed by geeetech.com as being the correct values for my new thermistors. The values on that table are very close to main branch Marlin table no. 71: m (scroll down a bit) Close enough that I'd probably be comfortable...
by smiley
Thu Apr 24, 2014 6:59 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Thermistor identification question
Replies: 7
Views: 6931

Thermistor identification question

Hey gang, my hotend thermistor died in the middle of a job about 2 weeks ago and I finally got around to taking the thing apart and replacing it. I bought a 10-pack of new thermistors from Amazon (see below). Can someone please direct me to a discussion of how I identify whether I need to change the...
by smiley
Thu Apr 17, 2014 10:20 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimeter.
Replies: 500
Views: 85826

Re: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimet

Interesting. So, making big flat parts, longer rods = better, it seems. I think that's theoretically true, yes. This seems intuitive to me. I've been thinking about this and in simple terms, the error arises because when you have one arm close to parallel to the build plate, relatively small steps ...
by smiley
Tue Apr 15, 2014 7:43 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimeter.
Replies: 500
Views: 85826

Re: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimet

Ok, I think I understand now, thanks. what I'm getting at is that the paper says something to the effect that the error magnitude should scale with the ratio of arm length to effective column radius, but I haven't done the math to figure out how that works. I do know the ratio given the measurements...
by smiley
Tue Apr 15, 2014 12:09 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimeter.
Replies: 500
Views: 85826

Re: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimet

I am struggling with the paper's description of virtual columns. If I take a sloppy tape measure to my Max, my tower spacing is about 320 mm, the radius of the circle the cheapskates sit on is about 190 mm, and the delta arms are about 265mm. All of these measurements are off from the base measureme...
by smiley
Mon Apr 14, 2014 11:32 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimeter.
Replies: 500
Views: 85826

Re: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimet

for the sake of clarity, and not trying to pick a fight with Jimustanguitar, 26 thousandths of an inch = 0.026" = 0.66 mm. So if your first layer height is set to 0.3 mm, an error of 26 thousandths is more than twice the height of the first layer, which would be more than enough to explain the ...
by smiley
Mon Apr 14, 2014 5:28 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimeter.
Replies: 500
Views: 85826

Re: Unsolved Mystery. Weird Z0 behavior around build perimet

whoa. That's a pretty interesting document right there. If I'm reading it correctly, the tl;dr is that the kinematics of the delta printer have larger inherent errors in certain areas of the bed, with the size and location of those error zones determined by the geometry of the arms and the separatio...
by smiley
Thu Apr 10, 2014 10:42 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Suggestions for order of thermistor troubleshooting?
Replies: 2
Views: 647

Re: Suggestions for order of thermistor troubleshooting?

OK, thanks. I have a multimeter right there anyway, i'll do that first and see what comes out.
by smiley
Thu Apr 10, 2014 10:41 pm
Forum: Rostock MAX
Topic: Repetier 091 for Rostock MAX now available
Replies: 225
Views: 68423

Re: Repetier 091 for Rostock MAX now available

ha ha, you said "borked"

I am snickering beer out my nose right now.
by smiley
Thu Apr 10, 2014 10:25 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Suggestions for order of thermistor troubleshooting?
Replies: 2
Views: 647

Suggestions for order of thermistor troubleshooting?

So i had the dreaded "extruder 0: temp sensor defect Error rinter set into dry run mode until restart!" message. And the bummer is, it came about 40% through a part that was printing just peachy until then. After reading the forums, the causes seem limited to (1) busted thermistor - if I'm...
by smiley
Sun Mar 16, 2014 4:12 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Firmware not loading
Replies: 13
Views: 2921

Re: Firmware not loading

just to close my loop here, I finished the firmware upgrade with 1.05 and everything seems to be working fine. Thanks guys-

Go to advanced search