Search found 18 matches

by solodude
Tue Apr 10, 2012 1:04 pm
Forum: Sanguino (lulu etc...)
Topic: Sanguinolo 1.3a Wiring Hot End
Replies: 6
Views: 11245

Re: Sanguinolo 1.3a Wiring Hot End

What do I do with the grounds... Just run extra grounds from my power supply ?
by solodude
Mon Apr 09, 2012 7:14 pm
Forum: Sanguino (lulu etc...)
Topic: Sanguinolo 1.3a Wiring Hot End
Replies: 6
Views: 11245

Re: Sanguinolo 1.3a Wiring Hot End

So I need to run a seperate wire from each end of the resistors to each pin... ? As opposed to joining one side of the resistors together and the other side and running two wires back ?

I had already looked at the Sanguinololu Schematic and information they don't really clarify this...

-SD
by solodude
Mon Apr 09, 2012 4:09 pm
Forum: Sanguino (lulu etc...)
Topic: Sanguinolo 1.3a Wiring Hot End
Replies: 6
Views: 11245

Sanguinolo 1.3a Wiring Hot End

On my Sanguinololu board I have 4 pins ... How do I wire these 4 pins to my Hot End ?

Thanks for your help...

-SD ;)
by solodude
Sun Apr 08, 2012 3:45 am
Forum: Sanguino (lulu etc...)
Topic: Sanguino Build Instructions or Log?
Replies: 4
Views: 2624

Re: Sanguino Build Instructions or Log?

I think I have the boot loader on my board but I need to get the firmware loaded now... I am trying to figure all this out but everything is so vague.
by solodude
Sun Apr 08, 2012 12:16 am
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

None of the basic wiring from the power supply to the board could cause this issue? I have inspected my jumpers and they appear to have good contact with the proper sockets. The DIP switches you have seen. Regardless of Mach shouldn't these motors all lock up when I power it on ... ?
by solodude
Sun Apr 08, 2012 12:08 am
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

The motors still do not lock up.. Only the one motor... What could possibly be the reason for this... I mean shouldn't they all lock up just by engaging the machine regardless of Mach?
by solodude
Sat Apr 07, 2012 7:39 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

I did all that - what do I need to do to test once I am in Mach ?
by solodude
Sat Apr 07, 2012 7:11 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

port_setup.png

output_signals.png

motor_outputs.png

Input_Signals.png


Let me know what else I can supply...
by solodude
Sat Apr 07, 2012 4:38 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

So I replaced with some solid core wire and no change... Also I tried putting the chips back in and no change... Only the X axis is responding... What am I missing what else could cause this...? I am on deadline to get this project done so any other ideas are really appreciated... the glowing red li...
by solodude
Sat Apr 07, 2012 3:22 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

WP_000495.jpg

WP_000492.jpg
by solodude
Sat Apr 07, 2012 2:38 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

Any motor pluged into the X axis port on the board energizes... Anything plugged into the z, y, and the extruder connected to the ez driver board do not energize... Guys your help is appreciated, I am on a deadline to get this thing built and your help is much appreciated... What is wrong
by solodude
Fri Apr 06, 2012 8:49 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

Re: HELP!!

looks like one of the 4 motors is hard to turn... The X axxis motor ... The rest including the extruder motor are all turning like they are not energized... Tried a config I found in the TB6560_3_AXIS.pdf however I might not have implemented it correctly... I just copied what I saw in the pictures o...
by solodude
Fri Apr 06, 2012 8:09 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HELP!!
Replies: 25
Views: 4321

HELP!!

Ok... So I feel that I have wired this thing correctly... But I can't get it to move at all... What do I need to doubel check ?? I thought I had my motors hooked up properly but maybe not... I have Wantai 42BYGHW811 steppers with 4 wires - Red - A+ / Blue A- / Black B+ / Green B- I can here a slight...
by solodude
Fri Apr 06, 2012 7:35 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Hot End Assembly
Replies: 12
Views: 3162

Re: Hot End Assembly

Thanks guys this was very helpful. ;)
by solodude
Thu Apr 05, 2012 11:46 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Hot End Assembly
Replies: 12
Views: 3162

Hot End Assembly

Does anyone have any pictures or know of any pictures that would help me assemble the hot-end ...? Specifically about how to wrap the resistors with aluminum foil and then positioning them...? Also how to secure the thermistor with the adhesive? What kind of adhesive should I use specifically? Pictu...
by solodude
Thu Apr 05, 2012 8:44 pm
Forum: New Member introduction
Topic: Hello All
Replies: 3
Views: 654

Hello All

I too am from the land of infinite drizzle ...

Hello everyone try not to judge me too much I am a serious noob but I learn quickly... I almost have my H1 operational! I just wanted to properly say Hi...

-SD
by solodude
Tue Apr 03, 2012 3:29 pm
Forum: Sanguino (lulu etc...)
Topic: Sanguino Build Instructions or Log?
Replies: 4
Views: 2624

Sanguino Build Instructions or Log?

Anyone have a good guide for wiring the H1 with a Sanguino...? or a solid build log ? Even photos?

Thanks in advance...! :)

-SD
by solodude
Tue Apr 03, 2012 3:26 pm
Forum: The Build Zone
Topic: Gauge of wire
Replies: 2
Views: 823

Gauge of wire

Do you think wiring most of the machine with 20 gauge wire is suffecient or should I use 24 guage in my build?

Thanks for anyone's insight ahead of time...! :D

-SD

Go to advanced search